minfrankrikeresa.blogg.se

..

Kategori: Allmänt

Skulle ju så gärna vilja se

Kategori: Allmänt

Jag har i princip hela kvällen försökt att hitta någon slags hemsida till vårt boende och de floristbutiker som vi kommer praktisera på. Det enda jag kan hitta är karta, vart de ligger. Men jag finner inga bilder eller så värst mycket information. Allt står ju på franska. Det tog en stund innan jag fattade vilken del av adressen till boendet som var ägarens namn. Skulle ju så gärna vilja se hur det ser ut. Och såklart visa på bloggen.
 
Jag har försökt kolla upp vädret i paris under våran vistelse. Men det har inte gjorts några tydliga prognoser än. Kom fram till att den genomsnittliga temperaturen ligger på ca 4°C i februari. Det är ungefär samma väder som här.
 
Jag skrev specis ihop ett litet brev som vi ska skicka till vår kontaktperson i Paris. Frågor som rör vårt boende och våra praktikplatser.
 

Fixa pass

Kategori: Allmänt

I oktober 2008 åkte jag till thailand. Då skaffade jag mig mitt första pass. Nu är det så att jag måste skaffa mig ett nytt pass. För att det ska vara giltigt när jag åker i februari. Förr förra veckan på fredagen var jag hos polisen i Norrköping och fixade det. Ett vanligt pass kostar 350kr. I onsdags förra veckan blev det klart och är redo för att hämtas ut. Får se när jag får tid att hämta ut det. Spännande.

Hoppas på vår och skinnjacka

Kategori: Allmänt

Här i Sverige är det vinter. Går omkring i massa lager med kläder, vantar, mössa, halsduk och vinterskor. Har börjat tröttna på det. Vill köpa mig en ny skinjacka och känna våren. Så på nåt sätt tror och hoppas jag på att det är vår i Frankrike då i februari när vi kommer dit. För det skulle ju vara så mycket finare. Men det kommer det ju såklart inte att vara. Men jag vill att det ska vara vår då. Ser det framför mig. Jag vill inte inse att det kommer vara relativt kallt. Har inte kollat upp vädret då under den perioden.. så jag kommer fortsätta hoppas på vår och skinnjacka tills motsatsen är bevisad.

En månad innan min resa

Kategori: Allmänt

Idag börjar bloggen! Från och med idag får ni följa mig en månad innan min resa. Min resa till Frankrike. Ni kommer såklart få följa med på alla äventyr väl framme. Men först kommer alla förberedelser. Alla tankar och funderingar. I tre veckor ska jag och min klasskompis ha praktik i Paris. Om exakt en månad, den 16 februari åker vi. Jag är så galet taggad och så sjukt nervös. Den här bloggen kommer att bli mitt projekt arbete för trean. Jag hoppas att många läser min lilla reseblogg. Jag ska försöka att uppdatera så ofta jag kan. 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.