minfrankrikeresa.blogg.se

Blomstermarknad

Kategori: Praktik

Imorse var vi uppe med tuppen. Vi mötte upp en som jobbar i floristbutiken vi var i igår kl.07 vid vår närmaste tunnelbane station. Vi åkte tunnelbanan och sedan buss. Det tog över en timme att komma dit vi skulle. Vi skulle alltså åka till en väldigt stor marknad där alla floristbutiker i Paris, och säkert andra områden, köper sin blommor. De har även marknad för floristmaterial, möbler till butikerna, krukor, övrig inredning, kött, fisk och grönsaker. 
Det var ett stort område med flera stora lagerhus. Vi gick först in i det huset där de hade snittblommorna. Där mötte vi Joseph och han bjöd oss på te och kakor.
Efter blommorna tittade vi på möbler och jag hittade ett par favoriter.
Markande är öppen varje dag och de som säljer snittblommor kommer till marknaden vid 12 på natten och markande öppnar 03. Det är bara företag som kan handla. Som på formex i stockholm.
 
Vid lunch hade vi kollat igenom några olika hallar och vi åkte hem. Eftersom vi började tidigt idag fick vi resten av eftermiddagen ledigt. Så vi åkte hem och pluggade.

Praktik och komedishow

Kategori: Praktik

Det gick bra på praktiken. De var snälla och vi fick göra om lite i butiken. De kunde dock inte så mycket engelska men det gick typ bra ändå. De hade en fågel i butiken och den fick jag kela lite med.
När vi slutat åkte vi tunnelbanan till Grand Boulevard för att gå på en enmansshow. Joseph och en lärare från skolan som heter Sebastian tyckte att vi skulle gå och se den. Sebastian hade fixat biljetter. I showen var det en komiker som pratade om hur man blev en äkta parisare på en timme. Showen var på engelska så vi förstod. Det var riktigt roligt!
Haha ful
 
Showen slutade ca 20.20 och då åkte vi direkt hem. Hemma gick vi och handlade på monoprix (det är typ som ica) och sen lagade vi mat.
Imorn ska vi upp tidigt så jag borde ha gått och lagt mig för länge sen

Mässa

Kategori: Allmänt

När vi kom till Porte de Versailles i tisdags såg vi hur stort det var och det var massvis med folk utanför. Vi väntade på läraren för att få biljetter och bli insläppta. Vi gick förbi flera hus till vi kom till hus 7. På fjärde våningen skulle vi vara. Allt material som de skulle använda hade redan kommit. De började direkt och Jennifer och jag blev tillsagda att kolla på. Sedan fick vi hjälpa till lite men vi kände oss mest bara ivägen. Läraren verkade inte veta vad hon skulle göra med oss och trodde att vi inte kunde något alls bara för att vi inte var florister. Vid 11 stod vi mest bara och väntade. Då sa hon att vi kunde få gå och kolla på mässan om vi ville. Så vi gjorde det. Vi gick någon våning ner och kom till en enorm hall där det fanns alla typer av mat, bröd, vin, ost m.m. Jag hittade Belgiska våfflor så jag provade det. Det var bland det godaste jag ätit.
Sen gick vi vidare till andra hallar i andra hus och märkte att det var värsta djurmässan vi var på. Det började med att vi möttes av får. Hundratals bås med massa olika raser av får. Visste inte att det fanns så många olika sorter. I andra hallar så fanns det grisar, kor, hästar, åsnor, fåglar och kaniner. Det var riktigt kul att se.
Vid två hade vi kollat klart på allt och gick tillbaka till läraren. Men alla hade dragit så då drog vi också. När vi kom hem tog vi det lungt.
Imorgon är första dagen på den tredje praktiken. Hoppas det går bra.
 

Ibland känner jag mig lite vilsen

Kategori: Tankar och funderingar

Det har gått mer än en vecka nu. Och det är en vecka och 5 dagar kvar tills vi ska åka hem. När vi precis kommit hit hade jag lite svårigheter med att smälta allt. Jag tyckte att det var stressigt att behöva ta ansvar över saker jag nästan inte brytt mig om tidigare. Som mat. Jag vet ju hur man lagar mat, men jag har aldrig haft ansvaret att handla in all mat och behöva tänka på vad som behövs. Jag saknade familjen också. Det kändes jobbigt att åka ifrån dem och att vara hemifrån tre veckor kändes omöjligt. Men en hel vecka har gått och det har varit underbart än så länge. Jag har sett massa vackra platser och haft det riktigt roligt med min resepartner Jennifer!
Vissa stunder har det såklart känts lite tufft. Men då tänker jag på hur kul jag har haft det, allt jag varit med om och allt som jag kommer att vara med om. Än är ju inte resan slut. Det känns bättre då och jag blir glad över att jag faktiskt har fått den här chansen. 
En 18 åring borde ju klara av att vara hemifrån i tre veckor! Men ibland känner jag mig lite vilsen. Det är tur att det finns skype. Så jag kan berätta om min dag för min älskade mamma, få råd av henne och känna mig hemma igen bara av att se hennes ansikte. Och prata med resten av min familj och min pojkvän.
Vi har mycket kvar att se men snart är vi hemma igen.
Kram på alla!

Skola och dåligt väder

Kategori: Allmänt

Nu är vi inne på den andra veckan och det är måndag vilket betyder skola. Vi började 9 och blev inledda i ett klassrum med elever som vi inte träffat förut.
 
På skolan arbetar de nämligen så att man går bara i skolan var tredje vecka. De andra två veckorna arbetar de i en floristbutik. Så de har mer praktik än vanlig skola. Den här veckan och nästa kommer vi inte att träffa de elever vi lärde känna förra veckan. För de är nu ute och jobbar. Därför var det väldigt tomt på skolan idag.
 
Imorgon ska vi åka till Porte de Versailles. Det är ett stort område med flera hallar och där brukar det hållas stora events. Vi ska dit för att en klass på skolan ska göra bordsdekorationer till ett stort event. Idag förberedde de lite grejer som ska vara med imorgon och vi fick hjälpa till.
Även idag var det svårt att kommunicera. Läraren kunde lite engelska men var inte hela tiden närvarande. Eleverna fick ta ansvar för oss och alla var inte så sugna på det. Men vi fick hjälp av ett par schyssta elever som visade med händerna och översatte ibland på google translate. Vi kommer att träffa dem imorgon igen.
 
Lite som vi styrde med idag:
 
Det har varit skitväder idag! Det har varit kallt, snöigt, blåsigt och blött. Inget vidare. På lunchen handlade vi lite mat så vi har för ett par dagar. Köpte även lite matsäck till imorn.
Nu på kvällen ska vi bara laga mat och ta det lungt. Prata med familjen och kanske plugga lite.
Hoppas vädret är bättre imorn!

Le Tour Eiffel och Notre Dame

Kategori: Sevärdheter

Kände för att bara stanna hemma idag, är trött och har fått blåsor så jag kände inte direkt för att visa upp mig. Men Jennifer ville på äventyr. Så det var bara att gå upp och klä på sig. Men gud vad jag är glad för det! Vi bestämde oss för att idag skulle vi besöka Eiffeltornet och Notre Dame! Och det gjorde vi!
Vi började med Eiffeltornet. Det var riktigt häftigt! Självklart skulle vi ju gå upp! Vi tog trapporna och det var dock lite jobbigt men sjukt värt det när vi fick se utsikten! Uppe i tornet tog vi oss lite fika och jag köpte en nyckelring.
När det var klart ville vi till Notre Dame. På vägen gick vi förbi ett stort slott som var ett museum men det kostade att gå in så vi struntade i det. Vi gick bara in på gården och hittade några fina kanoner.
Men vi kom till Notre Dame till slut. Tyvärr var det lång kö för att komma in och det var kallt och snöigt. Vi struntade i det och tog en runda runt kyrkan istället.
Imorgon är det en ny vecka och dags för skola!

Le Louvre, shopping, Triumfbågen och hänglås

Kategori: Sevärdheter

Idag var det en ledig dag och dags för äventyr! Vi vaknade vid 12 och kom väl hemifrån strax efter 14. Det tog ett tag då vi var tvungna att fixa upp med alla pengar. Nere i tunnelbana köpte vi biljetter och hoppade på första tåget mot innerstan. Vi hoppade av någonstans nära Le Louvre. Hade inte tänkt gå dit idag men på något sätt hamnade vi där iallafall.
Där efter började vi leta efter Champs Élysées, som är en stor och känd shoppinggata men butiker som Lacoste, Banana Republic, Zara France, Minelli och Louis Vuitton som har en utav sina största butiker och Paris. Jennifer tyckte det var lite roligare än mig att kolla på alla de dyra kläderna. Men jag led verkligen inte. Det var riktigt coolt att se och gå in i alla dyra och fina butiker. Gatan går rätt upp mot triumfbågen och till slut så kom vi dit.
På vägen mot Champs Élysée gick vi förbi en bro som korsade över floden Siene. På staketet längs med bron hade folk fäst massa hänglås i gallret. Det var mer än tusentals lås som hände i gallret på båda sidor av bron, från kant till kant. De flesta var märkta med namn och kanske ett datum. En väldigt fin och häftig grej. Eftersom att det är bara den som har nyckeln som kan ta bort låset. Och människor har hängt dem där för att visa att de varit där. Kanske ett par som tillsammans fäster ett lås. Det var vackert att se. Om jennifer och jag kommer tillbaka dit ska vi köpa ett hänglås, skriva på våra namn och datum och fästa det låset i gallret, som en symbol för vår fina resa till Paris.

Lyckliga!

Kategori: Allmänt

Vi smsade en tjej från skolan som vi bytt nummer med. Hon som hade föreslagit om en kväll hemma hos henne. Ancolie, som hon heter, är 25 år. Vi bestämde att vi skulle vara där mellan 18.30-19.00. Vi hittade hennes lägenhet ca 19.30. Inte lätt när två virriga tjejer ska försöka tolka en karta i Paris. "Jag tror vi ska åt det hållet" "Nej men det känns som att vi ska åt det hållet".
Strax efter 00 började vi vår promenad hem. Galet glada och lyckliga!
Det var den trevligaste kvällen i Paris. Det var den trevligaste kvällen på länge överhuvudtaget!
Vi pratade om alla möjliga saker. 
Detta ska vi göra om innan vi lämnar Paris!

Kort dag i floristbutik

Kategori: Allmänt

Försov oss lite imorse. Men det gjorde inte så mycket. Gick till skolan och hämtade ett kuvert med information om var vi skulle ha praktik för dagen. Tog nästa tåg dit och letade ett bra tag innan vi hittade till floristbutiken. Ägaren var mycket trevlig, och kunde engelska, tacka gud. Det fanns inte så mycket som vi kunde hjälpa till med. Då vi inte är florister. Men vi fick hjälpa till med att förbereda lite blommor för dagen. Vid lunch gick vi till en mysig liten restaurang och åt god mat ännu en gång. När vi kom tillbaka till butiken fanns det inte mycket kvar för oss att göra. Så han visade lite platser som man kunde besöka. Därefter åkte vi hem och chillade i rummet. Vi planerar att besöka lite sevärdheter i helgen och ta med oss våra systemkameror så vi kan fota massa bilder.

Shopping och mat

Kategori: Allmänt

Efter Madame Tussaud kom vi in på en liten innegata. Där hade de små butiker med jättefina saker och det såg rätt dyrt ut. Det var en butik med bara delar till dockhus, en butik med massa fina leksaker och en butik med massa kakor som såg dögoda ut! Sedan kom vi in i en lite butik som hade allt möjligt. Det verkade som att de hade massa samlar objekt. Där inne hittade jag massa coola grejer! De hade tintinfigurer, star wars saker, plåtrobotar, plåtleksaker och massa annat. Jag blev helt lyrisk!
Men jag kunde ju inte köpa allt. Så jag köpte en liten plåtrobot och shotglas med star wars motiv. Hihi^^
Våra magar började sedan sukta efter mat, så vi gick in till en restaurang som såg mysig ut. Där satte vi oss ned och åt mat. Det var ritkigt gott!
 
Jennifer kände sig ju också shoppingsugen. Så efter maten gick vi vidare och kom till en klädbutik där jennifer hittade många fina väskor och kavajer. Det slutade med att hon köpte en kavaj som var väldigt snygg.

Musée Grévin - Madame Tussaud

Kategori: Sevärdheter

Joseph hörde aldrig av sig igårkväll. Så vi gick till skolan imorse. Tog oss först en liten sovmorgon och var väl vid skolan strax efter 11. Joseph var inte på skolan idag och de hade svårt med att få tag på honom. De andra lärarna visste inte riktigt vad de skulle göra med oss så vi fick sitta i en sal och kolla i floristböcker. Det kändes helt onödigt att vara där eftersom det inte fanns något för oss att göra. Så vi pratade med en lärare och hon sa att det var okej för oss att gå därifrån och hitta på något annat att göra.
 
Ett ställe som vi varit väldigt sugna på är Madame Tussaud här i Paris. Så när vi hada massa tid över passade vi på att åka det. Det låg inte så långt borta så det gick snabbt att åka tunnelbanan.
 
Det tog en några minuter att hitta dit först då vi kom till en stor och lång gata. Men tillslut.
Det var hur häftigt som helst därinne och allt började med en cool ljus-show i "spegelpalatset". Därefter gick man omkring i olika salar och kollade på vaxdockorna som stod i olika miljöer. Det var många vi kände igen men även många som vi inte kände igen. Eftersom vi är i Frankrike fanns det många kända från just Frankrike som vi inte alls kände igen. Men annars var det en cool upplevelse!
Känner ni igen någon av de här? ;)
 

Sista dagen på veckans praktik?

Kategori: Praktik

Idag började vi 10 på praktiken. Vi fick fortsätta med att skylta om och exponera i butiken. Vid lunch åkte vi med ägaren och hennes dotter till en Kina restaurand och åt kinabuffé. Även idag blev vi bjudna. Hihi.
 
Efter det fortsatte vi med att skylta i butiken. Strax efter 4 fick vi sluta vilket var mycket skönt. Men när vi skulle gå sa ägaren att vi hade gjort allt som behövdes göras och att vi inte behövde komma tillbaka. Det var ju planerat att vi skulle vara där ända till fredag så nu vet vi inte vad vi ska göra torsdag och fredag. Vi funderar på att gå till skolan imorn vid 10 och prata med Joseph, ifall vi ska till någon annan praktikplats, vara med på skolan eller få vara lediga. Vi får se hur det blir. Det skulle vara kul att få vara med på skolan mer. Men att vara ledig skulle ju inte heller vara fel. Då får vi mer tid till att upptäcka Paris.

Tunnelbana och praktik

Kategori: Praktik

Det var meningen att vi skulle börjat på den första floristbutiken idag på morgonen, men de skulle ha en engelska lektion på skolan så Joseph trodde det kanske skulle vara intressant att få vara med där. Vi började 9 som alla andra elever. Läraren för lektionen kom från USA så hon pratade bara engelska.
 
Eleverna är mellan ca 20-25 år men kan knappt någon engelska alls. Väldigt knäppt med tanke på att vi i Sverige börjar lära oss engelska redan när vi går i lågstadiet. Det hade fått väldigt enkla uppgifter som ligger i mellanstadienivå men många hade ändå inte gjort den och de hade väldigt svårt med uttalet när de skulle redovisa uppgifterna. Man märker verkligen skillnad på hur de ser det på att kunna engelska och hur vi ser det.
 
Trots det var det trevligt att prata lite med eleverna. Och en tjej som är duktig på engelska, som vi pratat med tidigare, föreslog att vi kanske kunde komma hem till henne någon dag och äta mat och kolla på film. Det skulle ju vara riktigt trevligt!
 
Efter lunch skulle vi till den första floristbutiken. För att komma dit var vi tvungna att ta tunnelbana och byta två gånger. Jag kände mig lite rädd innan då ingen skulle följa med oss dit och visa vägen. Det enda vi hade var namnen på alla tåg och stationer. Men som tur var va allting tydligt märkt med skyltar och pilar så vi hittade dit utan problem.
 
La Siene
 
Butiken var även den lätt att hitta. En fin butik med allt möjligt. Först av allt var det nog en floristbutik. Men de hade även smycken, väskor och inredning. Inredningen var ju ett stort pluss för oss då vi tycker att det är lättare att exponera med sådana saker än floristiksaker. Det är alltså exponering och skyltning som vi kommer att få arbeta med i butikerna. Vi kan inte hjälpa några kunder eftersom att vi inte kan franska eller något om blommor. De som jobbar i butiken kan heller inte engelska så bra, så vi hade det väldigt svårt med kommunikationen. Annars var det bra i affären och vi ska vara där ända till fredag.

Fösta dagen i skolan

Kategori: Skola

Igår började första veckan och det var första dagen i skolan. Det var lite pirrigt att gå dit och träffa alla elever och lärare. Joseph som jobbar på skolan och tar hand om oss, mötte oss på skolan och visade oss runt. Han introducerade oss för alla lärare och vi fick se alla klassrum. Efter det tog han oss med till tunnelbanan för att köpa biljetter som vi ska åka med när vi ska till praktiken. 
 
Vid två åt vi och några lärare lunch på en Italiensk restaurang och jag tog en calzone som nog var den godaste pizzan jag ätit!!!
 
Klockan 13 gick vi på vår första lektion. Vi skulle vara med på en lektion där de hade floristik nybörjarkurs. Hur skulle dettta gå tänkte Jennifer och jag. Då vi inte kan franska och är inte så bra på floristik. Det känndes ännu lite sämre när läraren inte kunde engelska och Joseph inte skulle vara med oss (han kan engelska och tolkar lite åt oss). Men några elever kunde engelska och var villiga att hjälpa oss.
Det var väldigt kul att vara med och prata lite med eleverna. De var schyssta och hjälpte oss genom hela buketten och att översätta det läraren sa. Det blev lite pinsamt när de ville veta hur man sa massa fula ord på svenska haha men det var kul.
Vi fick ta med oss våra buketter hem och läraren tyckte att de blev väldigt fina! :)
 

Sacré-Caeure

Kategori: Sevärdheter

Efter parken begav vi oss mot kyrkan Sacré-Caeure. Vi hade vår karta med oss men lyckades ändå virra oss åt fel håll. Men det löste sig och efter ca tre timmar kom vi fram till kyrkan. Vi lyckades gå förbi två stora tågstationer som heter Gare du Nord och Gare de l´Est. På en gata fanns det massvis med affärer som sålde bal- och brudklänningar.
Galet lyckliga blev vi när vi äntligen såg toppen på kyrkan. Vi trodde nästan att vi inte skulle hitta den. Utanför kyrkan var det smockat med folk. Det fanns levande statyer, en kille som jonglerade med en fotboll, några som sjöng och folk som sålde souvenirer med mera.
Inne i kyrkan var det jättefint. Väldigt vackert. Har inga bilder då det är förbjudet att fotografera. Synd.
Vi blev avmålade av en väldigt rolig och trevlig man och hittade några butiker som sålde massa häftiga souvenirer.
Efter att ha suttit på stentrappan ett tag blev vi väldigt frusna och bestämde oss för att värma oss med kaffe och pomme på mcdonalds innan vi begav oss hem igen.
Hemfärden tog ca en timme då vi tog en kortare väg och kollade på kartan. När vi kommit förbi parken igen var det inga problem med att hitta hem. Vi börjar redan känna igen gatorna. Som kvällsmat gick vi och köpte en varsin macka på subway. 
 Imorgon ska vi vara på skolan. Börjar ca 9.30. På lunchen ska Joseph ta oss med ut och äta pizza. Har ingen aning om hur lång dagen blir eller vad vi ska få göra. Men det återstår att se.
Dags att sova.. godnatt.

Parc des Buttes Chaumont

Kategori: Sevärdheter

Vi startade dagen med en stadig frukost som vi inhandlat igår. Mackorna var goda, juicen var god men yogurten var inte en favorit..
Det första vi besökte idag var parken Buttes Chaumont som vi tror är den största parken i Paris. Det var väldigt vackert och det fanns många vägar att gå på. Himlen var molnfri och solen sken. Parken ligger nära där vi bor och vi kommer definitivt att besöka den flera gånger. På den ena bilden kan man se kyrkan Sacré-Caeur långt borta mellan husen.

Rebecca och Jennifer har anlänt

Kategori: Tankar och funderingar

Vi klarade resan till Paris! Det gick hur bra som helst!
Timmarna innan jag och Robin skulle bli upphämtade av Jennifer och Mathias var helkonstiga. Jag var supernervös, lite rädd och sjukt trött. Huvudet snurrade och magen var helt pajj. Mådde illa ett tag. Jag trodde inte att jag skulle klara av att åka.
Robin och jag somnade strax efter tolv och sov till tre. Klockan fyra på morgonen kom de och hämtade oss.
Bilfärden var trots allt lugn. Det var skönt att äntligen få komma iväg. 
Vi kramade och pussade våra pojkvänner hejdå. De åkte hem och vi gick för att checka in.
Flyget till Amsterdam gick bra. Jag kom igenom tullen och planet lättade från marken. Under resan fick man en macka och lite dricka. Jag försökte sova lite.
Flygplatsen i Amsterdam var väldigt stor. I de långa korridorerna hade de långa rullband man kunde åka på för att slippa gå. Jennifer och jag utnytthade dem flitigt.
Flyget till Paris blev försenat. Men det gjorde inget för vi fick kaffe och croissant. 
Joseph som är vår kontaktperson i Paris hemtade oss vid vår gate och körde oss till vårt boende. Han visade vart skolan låg, hur man åker tunnelbanan och som avslut på dagen gick vi och åt tre rätters på en restaurang. Skolan bjöd.
 
Det är lite vajse med internet då vi bara kan använda deras wifi en åt gången. Det har något med våra ip-adresser att göra. Snart ska vi gå och handla mat och snacks till ikväll och frukost till imorgon.
 
Hare gött sålänge, kramar från Paris!
 

Allt kommer i vågor

Kategori: Tankar och funderingar

Mångar har på senaste tiden frågat hur det känns. "Hur känns det nu då när du ska resa iväg?"
Allvarligt talat så vet jag inte. Jag har ingen aning. Jag har så blandade känslor över allt att jag inte kan fastställa någon känsla. Allt kommer i vågor. Ibland är jag helt lyrisk och vet inte vart jag ska ta vägen. Ibland känner jag mig jätterädd och tror inte att jag kommer klara det för en sekund. Ibland blir jag nervös och tänker på hur stort det hela kommer att bli för mig, men det är en slags bra nervöskänsla. För jag vill ju verkligen åka. Jag vill se andra platser. Jag vill utmana mig själv och utveckla mig själv. Jag vill stå på egna ben känna att det är jag som har ansvar över mig själv. 
Men jag har ändå inte riktigt fattat det. Att jag ska bo i Frankrike i de tre närmaste veckorna. Och att jag åker på lördag!!! Jag kommer bara att kunna se min familj genom en dataskärm. Det kommer att bli tufft. Men jag kommer att klara mig!

Min packlista är lång

Kategori: Allmänt

Nu packas det för fullt. Nästan allt är framtaget och ligger lite halvt nerslängt i väskan. Blir en ommöblerning imorgon. Min packlista är lång och jag tror jag fått med allt. Handbagaget ska packas också. Där ska allt det viktigaste och värdefullaste ligga. Mamma ska hjälpa mig imorgon så allt är klart. 

Sawday's Belleville Jules Aïm

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt vad allt jag skrivit i rubriken står för men det är där vi ska bo, typ. Äntligen har vi fått se lite bilder. Dock fanns det bara två. Men nu vet vi att det inte är ett hotell, inget vandrarhem utan ett bed&breakfast! Och det känns bra att vi vet. Vi har även fått svar på de flesta av våra frågor och jag känner mig rätt så nöjd med svaren.
Vi vet nu att det finns internet på boendet, att vi inte behöver ha med lakan och handduk, att vi inte har spis eller kylskåp men att vi kan tillaga något enkelt, vi kan inte tvätta där vi bor men det finns ställen runt omkring dit man kan gå och tvätta.
 

La Tour Eiffel

Kategori: Sevärdheter

En sevärdhet som jag självklart skulle vilja se är ju såklart eiffeltornet! Jag kommer ju att se det, svårt att missa, men det hade varit häftigt att gå upp i det. Jag måste ialla fall stå under det och kanske ta på det, hihi. Fota det ska jag göra. Ett foto på mig och Jennifer framför eiffeltornet!
 
På franska heter eiffeltornet: La Tour Eiffel

Bara positiva tankar och massa med glädje

Kategori: Tankar och funderingar

Det börjar närma sig nu! Det är bara 9 dagar kvar. På lördag är det bara en vecka! Jag har varit dålig med att skriva på bloggen. Men det ska det bli ändringar på!
 
Jag tänkte på resan förut. Att jag kommer sakna familj och vänner så mycket. Jag har aldrig varit bortrest på det här sättet förut. Inte ens i Sverige. Och nu ska jag till Frankrike!!
Hur kommer jag klara mig i tre veckor utan en gigantisk hemlängtan? 
Jag tänkte att om jag ska klara mig får jag inte vara ledsen när vi ska åka. För så känns det lite nu. Jag känner mig lite ledsen och nervös över att åka hemifrån. Det känns lite jobbigt. Så får jag inte känna om en vecka. För då kommer jag aldig klara mig. Jag måste ändra min inställning till endast possitivt. Bara positiva tankar och massa med glädje. För jag ska ju ändå till Paris! OMG.. jag ska verkligen till paris!! 
Förhoppningsvis har jag lyckats tills nästa helg. Och då tror jag att jag kommer klara mig. Skype kommer att vara min bästa vän när jag är bortrest!!