minfrankrikeresa.blogg.se

Blomstermarknad

Kategori: Praktik

Imorse var vi uppe med tuppen. Vi mötte upp en som jobbar i floristbutiken vi var i igår kl.07 vid vår närmaste tunnelbane station. Vi åkte tunnelbanan och sedan buss. Det tog över en timme att komma dit vi skulle. Vi skulle alltså åka till en väldigt stor marknad där alla floristbutiker i Paris, och säkert andra områden, köper sin blommor. De har även marknad för floristmaterial, möbler till butikerna, krukor, övrig inredning, kött, fisk och grönsaker. 
Det var ett stort område med flera stora lagerhus. Vi gick först in i det huset där de hade snittblommorna. Där mötte vi Joseph och han bjöd oss på te och kakor.
Efter blommorna tittade vi på möbler och jag hittade ett par favoriter.
Markande är öppen varje dag och de som säljer snittblommor kommer till marknaden vid 12 på natten och markande öppnar 03. Det är bara företag som kan handla. Som på formex i stockholm.
 
Vid lunch hade vi kollat igenom några olika hallar och vi åkte hem. Eftersom vi började tidigt idag fick vi resten av eftermiddagen ledigt. Så vi åkte hem och pluggade.

Kommentarer

  • Marie säger:

    Så kul att få se grossistmarknaden. Ungefär som Hollands blomstermarknad (fast mindre)
    Hoppas allt är ok med er och att ni har det riktigt bra.
    Marie

    Svar: Ja det var häftigt att se. Allt är superbra! Vi är taggade på att få komma hem men vi kommer att sakna Paris mycket.Rebecca
    Rebecca Strömstedt

    2013-02-28 | 21:33:16

Kommentera inlägget här: