minfrankrikeresa.blogg.se

Skola och dåligt väder

Kategori: Allmänt

Nu är vi inne på den andra veckan och det är måndag vilket betyder skola. Vi började 9 och blev inledda i ett klassrum med elever som vi inte träffat förut.
 
På skolan arbetar de nämligen så att man går bara i skolan var tredje vecka. De andra två veckorna arbetar de i en floristbutik. Så de har mer praktik än vanlig skola. Den här veckan och nästa kommer vi inte att träffa de elever vi lärde känna förra veckan. För de är nu ute och jobbar. Därför var det väldigt tomt på skolan idag.
 
Imorgon ska vi åka till Porte de Versailles. Det är ett stort område med flera hallar och där brukar det hållas stora events. Vi ska dit för att en klass på skolan ska göra bordsdekorationer till ett stort event. Idag förberedde de lite grejer som ska vara med imorgon och vi fick hjälpa till.
Även idag var det svårt att kommunicera. Läraren kunde lite engelska men var inte hela tiden närvarande. Eleverna fick ta ansvar för oss och alla var inte så sugna på det. Men vi fick hjälp av ett par schyssta elever som visade med händerna och översatte ibland på google translate. Vi kommer att träffa dem imorgon igen.
 
Lite som vi styrde med idag:
 
Det har varit skitväder idag! Det har varit kallt, snöigt, blåsigt och blött. Inget vidare. På lunchen handlade vi lite mat så vi har för ett par dagar. Köpte även lite matsäck till imorn.
Nu på kvällen ska vi bara laga mat och ta det lungt. Prata med familjen och kanske plugga lite.
Hoppas vädret är bättre imorn!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: